Всичко сочи Русия“ като виновник за разрушаването на язовираНова Каховка“ , каза

...
Всичко сочи Русия“ като виновник за разрушаването на язовираНова Каховка“ , каза
Коментари Харесай

Борел: Русия стои зад разрушаването на „Нова Каховка“

„ Всичко сочи Русия “ като провинен за разрушаването на язовира„ Нова Каховка “ , сподели висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел.

Хиляди бяха принудени да бягат, когато водата нахлу в река Днепър, наводнявайки десетки села и елементи от град Херсон и предизвиквайки опасения за филантропична злополука.

" Язовирът не е бил бомбардиран. Беше опустошен от експлозиви, конфигурирани в зоните, където са ситуирани турбините. Тази зона е под съветски надзор ", сподели Борел пред испанската социална телевизия.

„ Не бях там, с цел да схвана кой го е направил. Но всичко наподобява демонстрира, че в случай че се е случило в зона под съветски надзор, е мъчно да се повярва, че може да е бил някой различен “, добави той.

Какъвто и да е казусът, хуманитарните и екологичните последици са извънредно нездравословни за Украйна, сподели водачът на дипломацията на Европейски Съюз, представен от Агенция Франс Прес.

Наводненията към този момент сложиха 600 квадратни километра земя под вода и повече от тринадесет души са в неопределеност, като петима са открити мъртви.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР